Profesorii vor spor la salarii pentru predarea online. Se plâng că sunt expuși la radiații

Scandal în educație după ce profesorii vor spor la salarii pentru predarea online. Cadrele didactice s-au împărțit în două tabere și se acuză acum reciproc.

Concret, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a trimis către Ministerul Educației o adresă prin care solicită bani în plus pentru profesorii care predau online.

Doar că, lucrul acesta presupune un efort financiar considerabil pentru buget, având în vedere că întreaga țară se află în scenariul roșu. Adică toate școlile merg pe predare exclusiv online.

Fără să ezite, FSLI a solicitat ca ministerul, în urma unor discuții cu sindicatele din Educație, să stabilească mărimea concretă a sporului salarial.

Profesorii vor spor la salarii pentru predarea online

”Vă rugăm să aveți în vedere faptul că, de la începerea anului școlar 2020-2021, multe unități au funcționat în scenariul doi sau trei,

iar pentru următoarele 30 de zile și nu numai, actul educațional se va desfășura, la nivel național, exclusiv online, ceea pe presupune o perioadă îndelungată de expunere

a cadrelor didactice la radiațiile emise de dispozitivul electronic”, se arată în solicitarea FSLI publicată de educațieprivată.ro.

Nu toată lumea pare a fi de acord cu cerințele sindicatului. Mai mulți profesori au atras atenția pe un grup de socializare

al cadrelor didactice și au transmis că tocmai asemenea solicitări fac ca lumea să-i pună la zid într-o perioadă destul de dificilă.

Citeste continuarea