VIDEO – Focar de infecție la Eforie Sud: Trăiesc ca într-un infern greu de privit

În plină criză sanitară, România se confruntă cu destule zone ce pot fi oricând adevărate focare de infecție. Pe litoral, o comunitate întreagă trăiește în buza mării ca într-un infern greu de privit.

După aproape 8 ani de când fostul primar le-a dărâmat casele și i-a lăsat pe oameni sub cerul liber, îi găsim tot acolo. Printre ei, sunt mulți copii. Unii ar vrea să meargă la școală, dar nu îi primește nimeni pentru că… au păduchi.

Vor pleca singuri, la fel cum o fac câinii aciuați pe lângă o măcelărie care se închide – Cu o astfel de declarație cinică șoca lumea întreagă fostul primar din Eforie Sud în urmă cu opt ani!

Atunci, Ovidiu Brăiloiu – care a decedat între timp – a dat ordin să fie demolate clădirile în care locuiau clandestin zeci de familii sărace cu copii.

I-au mutat pe oameni un kilometru mai încolo, la o groapă clandestină de gunoi, sperând că nu vor rămâne mult… Dar iată că vremea a trecut și ei sunt tot aici. La fel de săraci…

și la fel de vulnerabili… pe un picior de iad în care și câinii par să trăiască mai bine… Doar munții de moloz îi ascund, ca pe-o rușine, de cealaltă parte a stațiunii care ar vrea să te îndemne să visezi.

Îmbolnăvirea cu COVID este ultima grijă
Un focar de infecție în buza mării pe care nimeni nu a fost în stare să îl curețe și să găsească soluții pentru acești oameni care spun că ar și munci dacă ar avea unde.

Într-un asemenea loc de groază, îmbolnăvirea cu COVID e ultima grijă. Mai rău îi înspăimântă frigul care s-a năspustit deja peste ei, iar vântul care, dacă suflă cu putere, le smulge barăcile cu totul. Dar mai îngrijorător e că sunt mulți copii!

Cei mici nu mai pot să se ducă nici la școală. Au fost, dar învățătorii i-au trimis acasă pentru că aveau păduchi.

Și atunci ne întrebăm de ce autoritățile nu intervin să îi slaveze măcar pe ei din ghearele acestei sărăcii crunte în care fără voia lor s-au afundat.

În 2013, evacuarea romilor din Eforie Sud a ajuns un subiect internațional presă. Atunci, primăria a intrat cu buldozerele în cartierul lor. Acum, e gata să-i evacueze iar.

Dar nimeni nu știe unde îi vor trimite. Actualul primar nu a răspuns la telefon ca să spună opiniei publice dacă are soluții, mai ales că suntem în plină pandemie când astfel de focare nu ar trebui să existe.

Vezi video pe stirilekanald.ro